anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Kajzerki z nadzieniem mięsnym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Proste i bardzo ciekawe danie.

Kajzerki z nadzieniem mięsnym.

Składniki:

Kajzerki z nadzieniem mięsnym.

 

  • 6 bułek kajzerek
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 2 papryki czerwone
  • olej
  • pieprz prawdziwy
  • sól
  • 6 plastrów sera żółtego

Sposób przygotowania:

Kajzerki z nadzieniem mięsnym.
Na początek należy delikatnie odciąć górę kajzerki, następnie rękoma wydrążyć środek bułki. Cebulę należy obrać ze skóry, następnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę. Paprykę należy dokładnie umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju należy zeszklić cebulę, następnie dodać paprykę, dusimy ją, aż zmięknie. Na koniec dodajemy mięso mielone i podsmażamy wszystko razem.Pod koniec duszenia należy doprawić farsz do smaku pieprzem prawdziwym i solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Do wydrążonych wcześniej bułek nałożyć farsz, wierzch bułki należy przykryć plastrem sera żółtego. Bułki ułożyć na blaszce, zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser żółty się zrumieni.
Smacznego :)