Sposób przygotowania:
Makowe tartaletki ze śliwką
Śliwki przekrawamy na połowy i wyjmujemy z nich pestki. Mąkę przesiewamy na stolnicę, mieszamy z makiem. Dokładamy margarynę i razem siekamy. Dokładamy pozostałe składniki i energicznie zarabiamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki na około 0,5 godziny. Gotowe dzielimy na połowę w proporcji 2/3 i 1/3. Większy kawałek ciasta wałkujemy i wyklejamy nim przygotowane foremki.W wyłożonych foremkach układamy na dnie śliwki.Na owoce wykładamy łyżkę cytrynową piankę. Na piankę ścieramy pozostałe kruche ciasto. Gotowe babeczki pieczemy około 15-20 minut w 180°C.Foremki smarujemy wcześniej rozpuszczoną margaryną. CYTRYNOWA PIANKA: Białka ubijamy , dodajemy cukier. Na koniec dodajemy kisiel. Pianę wykładamy na owoce.