Sposób przygotowania:
Kakaowe ciasto z truskawkami
1.Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę,następnie dodajemy olej,kakao i mąkę z sodą oczyszczoną,chwilę miksujemy do połączenia się składników.
2. Truskawki myjemy,dokładnie osuszamy,usuwamy szypułki,jeżeli są duże przekrawamy na pół.
3. Do ciasta dodajemy truskawki i delikatnie mieszamy. Następnie ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm ,wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
4.Ciasto studzimy, oprószamy cukrem pudrem i podajemy.
2. Truskawki myjemy,dokładnie osuszamy,usuwamy szypułki,jeżeli są duże przekrawamy na pół.
3. Do ciasta dodajemy truskawki i delikatnie mieszamy. Następnie ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm ,wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
4.Ciasto studzimy, oprószamy cukrem pudrem i podajemy.