Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z kawałkami czekolady
Mąkę przekładamy do miski. Dodajemy proszek do pieczenia oraz cukier. Dokładnie mieszamy. Czekoladę siekamy drobno nożem. Dodajemy kakao i mieszamy składniki.
Wlewamy mleko, wbijamy jajko i dodajemy oliwy. Składniki mieszamy ale niedbale (niezbyt dokładnie, tylko żeby się połączyły składniki). Tak przygotowane ciasto przelewamy do formy do muffinek (ja użyłam silikonowych w kształcie różyczek) do ½ wysokości. Pieczemy w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez ok. 25 minut (najlepiej sprawdzić wykałaczką, czy jest już gotowe). Można dodatkowo po upieczeniu muffinek posypać je cukrem pudrem.
Wlewamy mleko, wbijamy jajko i dodajemy oliwy. Składniki mieszamy ale niedbale (niezbyt dokładnie, tylko żeby się połączyły składniki). Tak przygotowane ciasto przelewamy do formy do muffinek (ja użyłam silikonowych w kształcie różyczek) do ½ wysokości. Pieczemy w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez ok. 25 minut (najlepiej sprawdzić wykałaczką, czy jest już gotowe). Można dodatkowo po upieczeniu muffinek posypać je cukrem pudrem.