Sposób przygotowania:
Orzeszki orzechowe z kremem kokosowymETAP 1:
Wszystkie składniki na ciasto kruche umieścić w misce i szybko zagnieść jednolite ciasto. W razie potrzeby posypać mąką. Ciasto schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Z ciasta odrywać kawałki wielkości orzecha laskowego i układać w rozgrzanym opiekaczu. Piec kilka minut. Wyjąć i wystudzić.
1 szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, cukier i mąkę. Mieszankę przelać na gotujące się mleko. Gotować do zgęstnienia. Wystudzić.
Miękkie masło zmiksować i połączyć z budyniem. Gdy krem będzie jednolity wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Kremem wypełniać korpusy orzeszków i składać po 2 w orzeszek.
Czekoladę rozpuścić w śmietanie. Maczać w niej połowę każdego orzeszka i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Orzeszki schłodzić w lodówce.