Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki ze śmietankowym budyniem
Margarynę rozpuścić w rondelku i odstawić ją na chwilę, by przestygła. W jednej misce zmieszać ze sobą produkty sypkie - przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia, biały cukier, gorzkie kakao. W osobnym naczyniu połączyć ze sobą składniki mokre - rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, jajka i 150ml mleka. Wymieszane mokre składniki przelać do wymieszanych suchych składników i całość połączyć ze sobą mieszając ręcznie do powstania jednolitej kakaowej masy. Budyń ugotować w 300ml mleka dosładzając go dwiema łyżkami cukru. W blaszce do pieczenia muffin umieścić papierowe foremki. Wlewać na dno foremek trochę kakaowego ciasta, a następnie kłaść na nie trochę ugotowanego budyniu, po czym przykrywać budyń kolejną porcją kakaowego ciasta napełniając papierowe foremki ciastem do około 2/3 wysokości foremki. Surowe jeszcze babeczki umieszczone w blaszce i nadziane budyniem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec je przez 20 - 25 minut do suchego patyczka.