Sposób przygotowania:
Kakaowe naleśniki ze słodkim twarożkiem
Białka oddzielam od żółtego i miksuję ze szczyptą soli na puszystą piankę. Następnie dodaję powoli i stopniowo składniki: przesianą mąkę, mleko,maślankę, żółtka, cukier waniliowy, kakao, cukier(ilość wg uznania, ja lubię dość słodkie) i na końcu proszek do pieczenia. Całość mieszam na gładką masę. Na patelni rozgrzewam i smażę małe placuszki, na rumiano z obu stron. W tym samym czasie w miseczce rozdrabniam twaróg łyżeczką. Dodaje mleko i mieszam na gładką, dość rzadką masę. Dodaję cukier i cukier waniliowy i mieszam. Twarożek musi być dość rzadki i wilgotny więc można dodać trochę więcej mleka w razie potrzeby - w zależności jaki twaróg kupicie. Musi być też dość słodki. Placuszki podaję na ciepło, przełożone w środku twarożkiem.