Sposób przygotowania:
Kakaowe serduszka z dzemem malinowym
Cukier wymieszac z miekka margaryna, uzywajac lyzki. Dodac jaja, przesiana make, wódke, aromat rumowy i kakao, dobrze polaczyc skladniki, wyrabiajac ciasto rekoma. Owinac ciasto w folie i wlozyc do lodówki na ok godzine. Po schlodzeniu ciasta, rozwalkujemy je (mozna opruszyc stolnice maka) na ok 0,5 cm lub troche grubszy placek. Za pomoca foremek wykrawamy ciastka, ktore ukladamy na blasze wylozonej papierem do pieczenia. Wlozyc do rozgrzanego do 200st. piekarnika i zapiekac w 180-190 stopniach, przez ok 15 minut, kontrolujac, aby ciastka za mocno sie nie wysuszyly i przypiekly. Po wyjeciu i ostygnieciu, ciastka przelozyc dzemem malinowym i przechowywac w zamknietym pojemniku, aby nie chlonely wilgoci i zapachów. Ciasteczka sa równiez smaczne bez zadnych dodatków.
jovi
msewka
luna
Natala1210
Śliweczka
kinga
Anula
Alita