Sposób przygotowania:
Kakaowo-kokosowe ciasto z jabłkami
żółtka oddzielamy od białek , do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywna piane. Dodajemy resztę składników i mieszamy do momentu otrzymania równomiernie wymieszanego ciasta, tortownice wykładamy papierem i smarujemy tłuszczem (margaryna) następnie przelewamy ciasto do tortownicy i kilka razy ja lekko podnosimy i uderzamy o stół (blad) , obieramy i wydrążamy gniazda następnie kroimy na mniejsze kawałki i układamy na wierzchu ciasta.
Po zmiksowaniu ciasta.. "zaczynamy nagrzewać piekarnik do 180stopni" :>
Pieczemy 20min w temp 180sto. następnie zostawiamy placka na 5min jeszcze w wyłączonym piekarniku
Po zmiksowaniu ciasta.. "zaczynamy nagrzewać piekarnik do 180stopni" :>
Pieczemy 20min w temp 180sto. następnie zostawiamy placka na 5min jeszcze w wyłączonym piekarniku