Sposób przygotowania:
Cynamonowy placek z rabarbarem
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy drobno. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki- cukier, maki, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon i przyprawy. W drugiej misce miksujemy jajka, następnie dodajemy olej i maślankę, ciągle miksując. Do składników suchych wlewamy mokre składniki i niezbyt dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę 35 x 25 cm wysmarowaną tłuszczem i posypaną tarta bułką. Na wierzchu wykładamy pokrojony rabarbar, posypujemy cukrem trzcinowym. Rabarbar posypujemy kruszonką przygotowaną z podanych składników ( wszystkie zagniatamy i rozkruszamy palcami ), a kruszonkę posypujemy siekanymi migdałami. Można jeszcze posypać cukrem trzcinowym, ale nie jest to konieczne. Pieczemy około 50-55 minut w temp. 180 stopni C. SMACZNEGO :)