Sposób przygotowania:
Placek z rabarbarem i kruszonką
Margarynę rozpuszczamy w rondelku. Do misy robota wsypujemy 3/4 szklanki cukru, dodajemy rozpuszczoną margarynę, wbijamy 3 jajka i dokładnie miksujemy. Cały czas miksując wsypujemy po kolei mąkę małymi porcjami, dodajemy mleko, pod koniec wsypujemy proszek do pieczenia i jeszcze raz szybko miksujemy. Ciasto wykładamy na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą.Na ciasto wykładamy kawałki rabarbaru bez skórki,(jak kto chce może posypać cukrem) posypujemy drobną kruszonką zrobioną z 3/4 szkl. mąki, 1/2 szkl. cukru, 1 torebka cukru wanilinowego i 1/2 margaryny,na kruszonkę wykładamy resztki rabarbaru, pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni, potem włączamy na 10 minut termoobieg, wyłączamy, aby stygło w piekarniku.Kroimy i wykładamy na talerz, można jeszcze posypać cukrem.
natsu
Weronka
jaNina