Sposób przygotowania:
Placek z rabarbarem Zub3r'a
Rabarbar myjemy i obieramy. Kroimy w kostkę. Do rabarbaru dodajemy 2 łyż cukru i dokładnie miksujemy. Mleko podgrzewamy. W 1/2 części mleka rozpuszczamy drożdże wraz z 1 łyż cukru i mąki. Odstawiamy na chwilę. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę, drożdże i rozpuszczone masło. Wyrabiamy ciasto. Jeśli jest za gęste to dodajemy pozostałe mleko. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 20 minut. Ciasto rozwałkowujemy na średniej grubości placek. Smarujemy nadzieniem rabarbarowym i zwijamy. Wkładamy do wyłożonej papierem formy. Posypujemy kruszonką (masło zagniatamy z cukrem i mąką). Pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego!