Ankha

Ankha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

kalafior kiszony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Coś innego niż kiszony ogórek.

kalafior kiszony

Składniki:

kalafior kiszony

 

Sposób przygotowania:

kalafior kiszony
Kalafiora należy bardzo dokładnie umyć ponieważ w zakamarkach między różyczkami lubią czaić się zielonkawe robaczki. Podzielony na różyczki ułożyć ciasno w słoiku. Do słoika wcisnąć kopru,czosnku i kawałki papryczki (lubimy pikantne przetwory, papryczki nie żałujemy). Zalać przegotowaną solanką- ciepła,ale nie gorącą. Zakręcić,odstawić na co najmniej dwa tygodnie. Z jednego dużego kalafiora wychodziły dwa słoiki o pojemności 3/4 l.

Tagi:

kalafior