Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kalafior po włosku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kalafior umyć, podgotować w lekko zakwaszonej wodzie, podzielić na różyczki,

Kalafior po włosku

Składniki:

Kalafior po włosku

 

Sposób przygotowania:

Kalafior po włosku
Kalafior umyć, podgotować w lekko zakwaszonej wodzie, podzielić na różyczki, ułożyć na wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku. Pieczarki oczyścić, pokroić i udusić z odrobiną masła. Szynkę drobno posiekać. Obsypać kalafior szynką i pieczarkami, doprawić pieprzem i solą, polać przecierem pomidorowym, na wierzchu położyć kilka wiórków masła. Wstawić do gorącego piekarnika i piec do zrumienienia (około 15 mm). 100 g - 95 kcal