agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

kalafior pod beszamelem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

zastępstwo tradycyjnej bułki tartej:)

kalafior pod beszamelem

Składniki:

kalafior pod beszamelem

 

Sposób przygotowania:

kalafior pod beszamelem
kalafior dzielimy na różyczki i zalewamy gorącą wodą. po ok 3 minutach odcedzamy. (kalafior tylko sparzamy) z pozostałych składników przygotować sos beszamelowy. W garnku, na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę cały czas mieszając ok minuty, ściągamy z palnika, wlewamy mleko, dodajemy liść laurowy i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Cały czas mieszamy, dopóki sos nie zgęstnieje . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku tak przygotowanym sosem zalewamy kalafior. pieczemy 20 minut w temp. 160 stopni. Smacznego:)

Tagi:

sosy kalafior