Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kalafior w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kalafior oczyścić, opłukac w zakwaszonej octem wodzie. Następnie włożyć do

Kalafior w cieście

Składniki:

Kalafior w cieście

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w cieście
Kalafior oczyścić, opłukac w zakwaszonej octem wodzie. Następnie włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru, gotować na półmiękko bez przykrycia. Po ugotowaniu wyjąć, podzielić na cząstki. Mąkę przesiać do naczynia, wymieszać z jajkami, wlewać powoli wodę wymieszaną z mlekiem, roztrzepać trzepaczką, posolić. kalafior maczać w cieście i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.