Sposób przygotowania:
Kalafior w panierce pieczony na oleju
Kalafior myjemy.
Następnie dzielimy go na mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka z wodą by ugotować.
Musimy uważać by czasem go nie rozgotować.
Odcedzamy wodę i jak troszkę wystygnie przygotowujemy do dalszej obróbki.
W jednej misce rozbijamy jajka i dodajemy pieprz i sól według gustu, w drugiej bułka tarta.
Kalafior zamaczamy w jajku i wsadzamy do bułki tartej.
Poźniej dajemy na rozgrzaną patelnię i smarzymy aż się zarumieni.
Możemy jeść na ciepło i na zimno.
Następnie dzielimy go na mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka z wodą by ugotować.
Musimy uważać by czasem go nie rozgotować.
Odcedzamy wodę i jak troszkę wystygnie przygotowujemy do dalszej obróbki.
W jednej misce rozbijamy jajka i dodajemy pieprz i sól według gustu, w drugiej bułka tarta.
Kalafior zamaczamy w jajku i wsadzamy do bułki tartej.
Poźniej dajemy na rozgrzaną patelnię i smarzymy aż się zarumieni.
Możemy jeść na ciepło i na zimno.