Sposób przygotowania:
Kalafior w połączeniu z owocami morza
Cebulę siekamy drobno i szklimy na dużej patelni na maśle rozgrzanym z dodatkiem oleju. Mrozonkę mieszanka owoców morza wysypujemy na durszlak i płuczemy pod wodą. Kalafiora dzielimy na różyczki i myjemy, odsączamy.
Cebulę podlewamy winem i minute odparowujemy, dodajemy kalafiora, fasolkę i owoce morza oraz przyprawy i przecisniętym przez praskę czosnek. Przykrywamy przykrywka i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku, posypujemy natka pietruszki.
Cebulę podlewamy winem i minute odparowujemy, dodajemy kalafiora, fasolkę i owoce morza oraz przyprawy i przecisniętym przez praskę czosnek. Przykrywamy przykrywka i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku, posypujemy natka pietruszki.