Sposób przygotowania:
Kalafior z papryką w ziemniaczkach
Cebulę pokroić w półplastry, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać obraną cukinię pokrojoną w cienkie plasterki. Pomidory pokroić na kawałki i dodać do garnka. Dusić pod przykryciem z dodatkiem przypraw.
Kalafior rozdzielić na drobne różyczki. Wsypać do warzyw. Papryki pokroić w kostkę. Dodać. Ziemniaki obrać, pokroić na półksiężyce, a następnie przekroić je na pół. Dodać do duszących się już warzyw.
Po ok 10 minutach, zalać wszystko bulionem i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż wszystko będzie miękkie. Posolić do smaku, jeśli trzeba.
Pod koniec gotowania zagęścić mąką z wodą i gotować jeszcze ok 5 min.
Kalafior rozdzielić na drobne różyczki. Wsypać do warzyw. Papryki pokroić w kostkę. Dodać. Ziemniaki obrać, pokroić na półksiężyce, a następnie przekroić je na pół. Dodać do duszących się już warzyw.
Po ok 10 minutach, zalać wszystko bulionem i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż wszystko będzie miękkie. Posolić do smaku, jeśli trzeba.
Pod koniec gotowania zagęścić mąką z wodą i gotować jeszcze ok 5 min.