Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kalafior z pieczarkami i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kalafior z pieczarkami i pomidorami z dodatkiem ziół jest świetny.

Kalafior z pieczarkami i pomidorami

Składniki:

Kalafior z pieczarkami i pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z pieczarkami i pomidorami
Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Następnie dodać drobno posiekane pieczarki, podsmażyć. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w plasterki połączyć z pieczarkami. Dodać liść laurowy i dusić pod przykryciem około 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na półmisku. Na środek wyłożyć pieczarki i posypać ziołami. podawać