Sposób przygotowania:
Kalafior z sosem ziołowo – jajecznym
Kalafior umyć, oczyścić, podzielić na małe różyczki. Trochę osolonej wody wymieszać ze śmietaną, zagotować. Do wrzątku włożyć kalafior, gotować 10-12 minut.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, drobniutko posiekać. Zieleninę opłukać, przebrać, osuszyć i również drobno posiekać.
Kwaśna śmietanę wymieszać z jogurtem, musztardą i odrobina soli. Dodać posiekaną zieleninę i kotki jajka. Przygotowanym sosem polać kalafior.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, drobniutko posiekać. Zieleninę opłukać, przebrać, osuszyć i również drobno posiekać.
Kwaśna śmietanę wymieszać z jogurtem, musztardą i odrobina soli. Dodać posiekaną zieleninę i kotki jajka. Przygotowanym sosem polać kalafior.