mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kalafiorki panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

CHrupiące, złociste, pyszne kalafiorki

Kalafiorki panierowane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kalafiorki panierowane

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorki panierowane
Kalafiora płuczę, dzielę na małe różyczki.
Jajko roztrzepuję z mlekiem, dodaję sól i pieprz.
Obtaczam różyczki kalafiora najpierw w jajku, potem w bułce i wkładam porcjami na mocno rozgrzany olej. Smaże na złoto Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Usmazone gotowe kalafiorki podaję z sosem salsa lub sosem czosnkowym.
Kalafiorki panierowane
Różyczki kalafiora mocze w roztrzepanym jajku z przyprawami
Kalafiorki panierowane
Nastepnie obtaczam każdą różyczkę w bułce tartej :)
Kalafiorki panierowane
Panierowane kalafiorki smaże na rozgrzanym głębokim oleju na złoto