Sposób przygotowania:
Kalafiorowa na żeberkach po mojemu
Żeberka dokładnie oczyścić ,pokroić na mniejsze kawałki,opłukać włożyć do garnka i zalać zimną wodą, zagotować.
Gotować około 30 minut, podczas gotowania zdejmować łyżką cedzakową szumowiny wytworzone podczas gotowania.
Następnie dodać obrane , opłukane ,starte na tarce warzywa oraz dolną część kalarepy czyli tzw. jabłko,
liście kalarepy natomiast drobno pokroić.
Dodać soli i gotować do miekkości jarzyn.
Kalafior obrać z liści podzielić na różyczki opłukać.
Ziemniaki obrać,opłukać ,pokroić w kostkę.
Pod koniec gotowania dodać ziemniaki i kalafior.
Gotować dalej do miekkości ziemniaków oraz kalafiora.
Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną,pieprzem i solą,a także odrobiną tymianku.
Zupę zagęścić lekką zasmażką.
Na samym końcu dodać posiekany koperek.
Zupę podawać gorącą.
Gotować około 30 minut, podczas gotowania zdejmować łyżką cedzakową szumowiny wytworzone podczas gotowania.
Następnie dodać obrane , opłukane ,starte na tarce warzywa oraz dolną część kalarepy czyli tzw. jabłko,
liście kalarepy natomiast drobno pokroić.
Dodać soli i gotować do miekkości jarzyn.
Kalafior obrać z liści podzielić na różyczki opłukać.
Ziemniaki obrać,opłukać ,pokroić w kostkę.
Pod koniec gotowania dodać ziemniaki i kalafior.
Gotować dalej do miekkości ziemniaków oraz kalafiora.
Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną,pieprzem i solą,a także odrobiną tymianku.
Zupę zagęścić lekką zasmażką.
Na samym końcu dodać posiekany koperek.
Zupę podawać gorącą.
gusia1000