Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem
Mięso opłukać i ugotować – ja miałam kawałek z pleców królika (bardzo mięsisty). Gdy mięso będzie już dosyć miękkie dodać obraną i opłukaną marchewkę, umyty kalafior.
Gotować aż wszystko będzie miękkie. Mięso wyłowić, obrać, i drobno posiekać. Marchewkę i kalafiora rozgnieść widelcem. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać.
Mięso połączyć z marchewkę w wywarze na którym się gotowały. Zagotować i wsypać grysik- gdyby zupka wyszła nam za gęsta można dolać troszkę wody lub rosołu.
Chwilę pogotować ciągle mieszając. Posypać natką pietruszki.
Gotować aż wszystko będzie miękkie. Mięso wyłowić, obrać, i drobno posiekać. Marchewkę i kalafiora rozgnieść widelcem. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać.
Mięso połączyć z marchewkę w wywarze na którym się gotowały. Zagotować i wsypać grysik- gdyby zupka wyszła nam za gęsta można dolać troszkę wody lub rosołu.
Chwilę pogotować ciągle mieszając. Posypać natką pietruszki.