czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Kalafiorowa z pulpecikami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekka i aromatyczna zupa warzywna z mięsnymi pulpecikami, zadowoli i mięsożerców i amatorów lżejszych dań :)

Kalafiorowa z pulpecikami

Składniki:

Kalafiorowa z pulpecikami

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa z pulpecikami
Marchewkę, selera i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Warzywa wrzucić do garnka i zalać wodą, dodać sól i pieprz.

Kiedy się zagotuje dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Przykryć i zmniejszyć ogień.

Mięso drobiowe zmielić w maszynce, dodać jajko i bułkę tartą, doprawić i formować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.

Pulpeciki wrzucać na gotującą się zupę. Mieszać delikatnie. Kalafiora podzielić na różyczki i wrzucić do zupy. Wymieszać. Gotować przez 10 minut.

Zabielić mlekiem i doprawić do smaku. Przed podaniem można posypać koperkiem. Smacznego :)