Sposób przygotowania:
Kalafiorowa z pulpecikami
Marchewkę, selera i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Warzywa wrzucić do garnka i zalać wodą, dodać sól i pieprz.
Kiedy się zagotuje dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Przykryć i zmniejszyć ogień.
Mięso drobiowe zmielić w maszynce, dodać jajko i bułkę tartą, doprawić i formować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.
Pulpeciki wrzucać na gotującą się zupę. Mieszać delikatnie. Kalafiora podzielić na różyczki i wrzucić do zupy. Wymieszać. Gotować przez 10 minut.
Zabielić mlekiem i doprawić do smaku. Przed podaniem można posypać koperkiem. Smacznego :)
Kiedy się zagotuje dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Przykryć i zmniejszyć ogień.
Mięso drobiowe zmielić w maszynce, dodać jajko i bułkę tartą, doprawić i formować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.
Pulpeciki wrzucać na gotującą się zupę. Mieszać delikatnie. Kalafiora podzielić na różyczki i wrzucić do zupy. Wymieszać. Gotować przez 10 minut.
Zabielić mlekiem i doprawić do smaku. Przed podaniem można posypać koperkiem. Smacznego :)
SylaUla
czarrna
Dziękuję i polecam :)