Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatna, pełna witamin zupa kalafiorowa z pomidorami i kaszą jęczmienną. Idealna dla dorosłych i dzieci na lekki ale syty obiad.

Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

Składniki:

Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną
Włoszczyznę obrać, umyć, zalać ok 3 l wody, dodać liście laurowe oraz ziele angielskie.

Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.

Wywar przecedzić do oddzielnego garnka, włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Kalafiora podzielić na różyczki, pomidory obrać ze skórki pokroić w kostkę.

Do garnka z wywarem dodać warzywa oraz kaszę.

Gotować do miękkości wszystkich składników, doprawić solą i pieprzem, wlać jogurt naturalny, wymieszać.