Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną
Włoszczyznę obrać, umyć, zalać ok 3 l wody, dodać liście laurowe oraz ziele angielskie.
Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Wywar przecedzić do oddzielnego garnka, włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kalafiora podzielić na różyczki, pomidory obrać ze skórki pokroić w kostkę.
Do garnka z wywarem dodać warzywa oraz kaszę.
Gotować do miękkości wszystkich składników, doprawić solą i pieprzem, wlać jogurt naturalny, wymieszać.
Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Wywar przecedzić do oddzielnego garnka, włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kalafiora podzielić na różyczki, pomidory obrać ze skórki pokroić w kostkę.
Do garnka z wywarem dodać warzywa oraz kaszę.
Gotować do miękkości wszystkich składników, doprawić solą i pieprzem, wlać jogurt naturalny, wymieszać.