Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

kalafiorowe kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki kalafiorowe można podawać jako danie obiadowe.

kalafiorowe kotleciki

Składniki:

kalafiorowe kotleciki

 

Sposób przygotowania:

kalafiorowe kotleciki
Kalafiora w całości ugotować na półtwardo. Odcedzić, odcisnąć w gazie, widelcem rozgnieść na miazgę. Cebulę obrać, drobniutko posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać do kalafiora. Do masy kalafiorowej wbić jajka, dodać ketchup, mąkę i doprawić solą
i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać, formować małe kotleciki, obtaczać w płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.