VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Kalafiorowe placuszki z kurczakiem i kabanosami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo proste i smaczne placuszki są znakomitym pomysłem na obiad lub zbliżające się święta. Smak był miłym zaskoczeniem. Kalafior w przeważającej części bardzo dobrze smakował z kurczakiem, kabanosami i resztą warzyw.

Kalafiorowe placuszki z kurczakiem i kabanosami

Składniki:

Kalafiorowe placuszki z kurczakiem i kabanosami

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowe placuszki z kurczakiem i kabanosami
Filet z piersi kurczaka siekamy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Kalafior gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy i kroimy w bardzo drobne kawałeczki. Por oraz kabanosy kroimy w plasterki, pieczarki w drobną kosteczkę. Cebulę kroimy bardzo drobno. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Wszystkie pokrojone składniki łączymy ze sobą, dodajemy świeżą natkę pietruszki. Następnie wbijamy jajka i wsypujemy mąkę pszenną. Całość mieszamy. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem, curry, słodką czerwoną papryką oraz suszoną natka pietruszki.

Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni na oleju.