Sposób przygotowania:
Kalafiorowe placuszki z kurczakiem i kabanosami
Filet z piersi kurczaka siekamy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Kalafior gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy i kroimy w bardzo drobne kawałeczki. Por oraz kabanosy kroimy w plasterki, pieczarki w drobną kosteczkę. Cebulę kroimy bardzo drobno. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Wszystkie pokrojone składniki łączymy ze sobą, dodajemy świeżą natkę pietruszki. Następnie wbijamy jajka i wsypujemy mąkę pszenną. Całość mieszamy. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem, curry, słodką czerwoną papryką oraz suszoną natka pietruszki.
Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni na oleju.
Wszystkie pokrojone składniki łączymy ze sobą, dodajemy świeżą natkę pietruszki. Następnie wbijamy jajka i wsypujemy mąkę pszenną. Całość mieszamy. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem, curry, słodką czerwoną papryką oraz suszoną natka pietruszki.
Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni na oleju.