Sposób przygotowania:
Krokiety z gotowanym mięsem i suszonymi grzybami
Grzyby płuczemy bardzo dokładnie i moczymy przez całą noc.
Miksujemy mąkę z mlekiem, jajkiem, wodą, oliwą i szczyptą soli. Smażymy naleśniki.
Ugotowane mięso oddzielamy od kości.
Grzyby podgotowujemy przez 15 minut w wodzie, w której się gotowały, a następnie odcedzamy je i dodajemy do mięsa.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i szklimy na nim cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy zawartość patelni do mięsa i grzybów. Mielimy wszystko w maszynce, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Nakładamy farsz na naleśniki, zawijamy krokiety. Obtaczamy je w bułce tartej, rozbełtanym jajku i znów w bułce. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Miksujemy mąkę z mlekiem, jajkiem, wodą, oliwą i szczyptą soli. Smażymy naleśniki.
Ugotowane mięso oddzielamy od kości.
Grzyby podgotowujemy przez 15 minut w wodzie, w której się gotowały, a następnie odcedzamy je i dodajemy do mięsa.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i szklimy na nim cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy zawartość patelni do mięsa i grzybów. Mielimy wszystko w maszynce, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Nakładamy farsz na naleśniki, zawijamy krokiety. Obtaczamy je w bułce tartej, rozbełtanym jajku i znów w bułce. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.