Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Krokiety z gotowanym mięsem i suszonymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie krokiety z mięsem i suszonymi grzybami to dobry pomysł na wykorzystanie mięsa, na którym gotowaliśmy zupę.

Krokiety z gotowanym mięsem i suszonymi grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z gotowanym mięsem i suszonymi grzybami

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z gotowanym mięsem i suszonymi grzybami
Grzyby płuczemy bardzo dokładnie i moczymy przez całą noc.

Miksujemy mąkę z mlekiem, jajkiem, wodą, oliwą i szczyptą soli. Smażymy naleśniki.

Ugotowane mięso oddzielamy od kości.

Grzyby podgotowujemy przez 15 minut w wodzie, w której się gotowały, a następnie odcedzamy je i dodajemy do mięsa.

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i szklimy na nim cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy zawartość patelni do mięsa i grzybów. Mielimy wszystko w maszynce, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Nakładamy farsz na naleśniki, zawijamy krokiety. Obtaczamy je w bułce tartej, rozbełtanym jajku i znów w bułce. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krokiety z gotowanym mięsem i suszonymi grzybami
Grzyby płuczemy bardzo dokładnie i moczymy przez całą noc.
Krokiety z gotowanym mięsem i suszonymi grzybami
Miksujemy mąkę z mlekiem, jajkiem, wodą, oliwą i szczyptą soli. Smażymy naleśniki.
Krokiety z gotowanym mięsem i suszonymi grzybami
Grzyby podgotowujemy przez 15 minut w wodzie, w której się gotowały, a następnie odcedzamy je i dodajemy do mięsa.
Krokiety z gotowanym mięsem i suszonymi grzybami
Smażymy krokiety na rumiano na rozgrzanym oleju.