Sposób przygotowania:
Jogurtowo-dyniowe placuszki z masłem cynamonowym
Jogurt przekładamy do miseczki, wbijamy do niego jajko i dodajemy puree z dyni – mieszamy. Do masy dyniowej dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia – mieszamy aż do momentu uzyskania gęstego, jednolitego ciasta.
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej za pomocą łyżki nakładamy ciasto i formujemy w miarę okrągłe placuszki.
Placuszki smażymy na wolnym ogniu po 4-6 minut z każdej strony. Usmażone placuszki przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
W międzyczasie na małej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy do niego miód, i cynamon – mieszamy.
Placuszki polewamy masłem miodowo-cynamonowym i serwujemy od razu, smacznego ; )
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej za pomocą łyżki nakładamy ciasto i formujemy w miarę okrągłe placuszki.
Placuszki smażymy na wolnym ogniu po 4-6 minut z każdej strony. Usmażone placuszki przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
W międzyczasie na małej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy do niego miód, i cynamon – mieszamy.
Placuszki polewamy masłem miodowo-cynamonowym i serwujemy od razu, smacznego ; )
SylaUla