Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Kalarepki faszerowane jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Najpierw kalarepki dokładnie umyć, przekroić na połowy, łyżeczką wydrążyć delikatnie miąższ. Ugotować na pół miękko w posolonej wodzie. Jajk

Kalarepki faszerowane jajkami

Składniki:

Kalarepki faszerowane jajkami

 

  • 7szt kalarepki
  • 12 szt jajka
  • 4 szt cebula
  • 8 szt łyżki masła
  • 8 szt łyżkibułka tarta
  • 4 szt ogórki konserwowe
  • 2 łyżki chrzan tarty
  • 4 łyżki natka pietruszki siekana
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kalarepki faszerowane jajkami
Najpierw kalarepki dokładnie umyć, przekroić na połowy, łyżeczką wydrążyć delikatnie miąższ. Ugotować na pół miękko w posolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i bardzo drobno posiekać. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać masło, wsypać obraną i drobno posiekaną cebulę, podsmażyć. Następnie dodać posiekane jajka, utarte ogórki, natkę pietruszki, chrzan, przyprawić przyprawami do smaku,dokładnie wszystko wymieszać. Napełniać połówki kalarepek, posypać bułką tartą, włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec około 15 minut w temp 185 stopni. Smacznego!:)