aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

kalarepki nadziewane serem feta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moje ulubione danie z kalarepki

kalarepki nadziewane serem feta

Składniki:

kalarepki nadziewane serem feta

 

  • 4 kalarepki
  • 200 dag sera feta
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • oliwa
  • sól
  • suszony tymianek
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

kalarepki nadziewane serem feta
Kalarepki obrać i wydrążyć. Miąższ drobno posiekać, a następnie podsmażyć na oliwie z oliwek, doprawiając tymiankiem i solą. Wydrążone kalarepki posmarować od środka przecierem, oprószyć czosnkiem granulowanym i tymiankiem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, napełnić podsmażonym miąższem i pokrojoną w kostkę fetą. Podlać wodą. Kalarepki wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180 C i piec ok 40 minut.