Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Kanapka twarożkowo-mandarynkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekka kanapka z białkiem, witaminą C i kwasem foliowym

Kanapka twarożkowo-mandarynkowa

Składniki:

Kanapka twarożkowo-mandarynkowa

 

  • 4 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego (4x40 g)
  • 2 łyżeczki margaryny miękkiej (10 g)
  • 4 łyżki sera ziarnistego „Light” (60 g)
  • pokrojone cząstki 2 mandarynek (200 g)
  • szczypta suszonej mięty

Sposób przygotowania:

Kanapka twarożkowo-mandarynkowa

Wymieszaj serek ziarnisty z pokrojonymi cząstkami mandarynek i szczyptą mięty. Chleb posmaruj cienko margaryną miękką, na każdej kanapce połóż serek wymieszany z mandarynkami.  Na wierzchu każdej kanapki połóż jedną cząstkę mandarynki.


  155 kcal/kromkę.


Poznaj zalecenia dietetyczne ważne przy cukrzycy.


Tagi:

sery chleb ser