Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Kanapka twarożkowo-ziołowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekka kanapka z białkiem i flawonoidami

Kanapka twarożkowo-ziołowa

Składniki:

Kanapka twarożkowo-ziołowa

 

  • 4 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego (4x40 g)
  • 2 łyżeczki margaryny miękkiej (10 g)
  • 4 cienkie plastry półtłustego sera białego (80 g)
  • 1 łyżka posiekanych świeżych ziół: bazylii i tymianku

Sposób przygotowania:

Kanapka twarożkowo-ziołowa

Chleb posmaruj cienko margaryną miękką, na każdej kanapce połóż plaster sera białego i posyp 1 łyżeczką posiekanych świeżych ziół.


  143 kcal/kromkę.


Poczytaj również o zaleceniach dietetycznych dla cukrzyków.