BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Kanapka z faszerowaną roladą schabową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam smaczne kanapki z roladą schabową, która została z obiadu. Roladę wykorzystałam na pyszne śniadanie.

Kanapka z faszerowaną roladą schabową

Składniki:

Kanapka z faszerowaną roladą schabową

 

  • kromki chleba 4 szt,
  • masło,
  • liście sałaty 4 szt,
  • rolada schabowa 1 szt,
  • ogórek zielony 1/2 szt,
  • rzodkiewka kilka szt,
  • majonez,
  • ketchup,
  • szynka 2 plastry
  • pomidor 1 szt,

Sposób przygotowania:

Kanapka z faszerowaną roladą schabową
Rolada przygotowana z tego przepisu - https://gotujmy.pl/roladki-z-mozzarella-i-suszonymi-pomidorami,przepisy-mozzarella-przepis,273096.html

Roladę kroimy w plastry. Liście sałaty płuczemy i osuszamy. Rzodkiewki płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy w plasterki. Ogórki zielone kroimy w plastry.

Kromki chleba smarujemy masłem, układamy na kromkach po liściu sałaty, liście smarujemy delikatnie majonezem, a następnie nakładamy pokrojone plastry rolady, rzodkiewki i ogórka zielonego.

Drugie kanapki z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i plasterkami szynki oraz majonezem i ketchupem.

Całość polewamy keczupem i majonezem.

Zamiast rolady można rozłożyć szynkę.