Sposób przygotowania:
Kanapka z kurczakiem i kapustą
Chili i czosnek oczyść, posiekaj. Utłucz w moździerzu pół łyżeczki ziarenek pieprzu. Oliwę wymieszaj z chili, czosnkiem oraz pieprzem. Posól. Mięso włóż do miski, polej marynatą, odstaw na 2h. kilka łyżek marynaty rozgrzej na patelni, włóż filety i smaż na złoty kolor z obu stron. Kapustę odciśnij i poszatkuj. Duś do miękkości w niewielkiej ilości wody. Przypraw solą i mielonym pieprzem. Plasterki boczku ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piecz aż będą chrupiące. Filety z kurczaka pokrój w plasterki. Bagietkę potnij na 4 równe kawałki, każdy rozetnij. Na spodach rozłóż: osączoną kapustę, plasterki kurczaka oraz boczku. Posyp posiekanym szczypiorkiem, przykryj wierzchami bagietki. Kanapki udekoruj śmietaną, i lekko oprósz słodka mieloną papryką.