BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 814]

Kanapki z łososiem i różnościami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste kanapki w stylu hiszpańskim. Połączenia awokado i łososia smakuje wybornie. Chlebek posmarowany masłem z czosnkiem. .Pycha.

Kanapki z łososiem i różnościami

Składniki:

Kanapki z łososiem i różnościami

 

  • Chlebek pełnoziarnisty 4 kromki,
  • Margaryna Roślinna 20 g,
  • Awokado 1 szt,
  • Papryczka Chilli 1 szt,
  • Łosoś 4 plastry,
  • cebula czerwona 1 szt,
  • ząbek czosnku,
  • rukola garść,
  • sól i pieprz do smaku,
  • oliwa z oliwek 1 -2 łyżeczek,
  • dodatkowo 1/2 pęczka kolendry drobno pokrojonej,

Sposób przygotowania:

Kanapki z łososiem i różnościami
Czosnek przecisnąć przez praskę dodaj do margaryny ( masła ) wymieszaj dopraw pieprzem i solą - posmaruj kromki chleba. Kromki zapiec w piekarniku.

Awokado przekrój na pół obróć jedną polówkę w jedną stronę, a drugą w drugą stronę wtedy pestkę łatwiej wyjmiesz.  Łyżeczką wyciągnij miąższ pokrój na kawałki dodaj obraną i pokrojoną cebule, papryczkę chili, także oliwę (można dodać pokrojoną kolendrę). Wszystko wymieszaj i dodaj rukolę. Dopraw do smaku.

Kromki chleba przełóż sałatką na górę dodaj wędzonego łososia.

Udekoruj.