Sposób przygotowania:
Pierożki won-ton z farszem z mięsa mielonegoETAP 1:

1. Szykujemy farsz: trawę cytrynową, czosnek i imbir drobno siekamy, łączymy z solą, pieprzem, kurkumą.
Dodajemy mięso mielone, posiekaną cebulę, posiekany szczypiorek i sos sojowy.
ETAP 2:

2. Farsz wykładamy na ciasto
ETAP 3:

3. Sklejamy pierożki: smarujemy brzegi ciasta wodą i sklejamy tak, aby do środka nie dostało się powietrze.
ETAP 4:
Olej rozgrzewamy w garnku. Pierożki smażymy na głębokim oleju, aż będą złociste.
ETAP 5:

Kapustę pak choi kroimy na paski. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy kapustę, podsmażamy.
Polewamy kapustę sosem sojowym i smażymy jeszcze kilka minut.
ETAP 6:

Pierożki wyjmujemy z oleju, odsączamy na papierowym ręcznikach. Następnie pierożki układamy na kapuście pak choi.
Smacznego!