Sposób przygotowania:
Warelakia czyli klopsiki w sosie cytrynowym
Sposób przygotowania.
Mięso mielone łączymy z przyprawami, cebulą i ryżem oraz białkiem. Mieszamy, formujemy małe kuleczki wielkości orzecha laskowego.
Kuleczki wkładamy do garnka z oliwą z oliwek. Zalewamy wodą do przykrycia wszystkich kuleczek dodajemy do wody przyprawę uniwersalną.
Gotujemy pod przykryciem około 30 -40 minut.
Do szklanki wlać żółtka powoli mieszając dodawać sok z cytryny ( uważać aby nam sie żółtka nie zważyły) rozmieszane wlać do kuleczek nie gotować.
Mięso mielone łączymy z przyprawami, cebulą i ryżem oraz białkiem. Mieszamy, formujemy małe kuleczki wielkości orzecha laskowego.
Kuleczki wkładamy do garnka z oliwą z oliwek. Zalewamy wodą do przykrycia wszystkich kuleczek dodajemy do wody przyprawę uniwersalną.
Gotujemy pod przykryciem około 30 -40 minut.
Do szklanki wlać żółtka powoli mieszając dodawać sok z cytryny ( uważać aby nam sie żółtka nie zważyły) rozmieszane wlać do kuleczek nie gotować.
gusia1000