rfima

rfima

Kucharz
[Przepisów: 12]

Kanapki z pasztetem i serem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ciekawy sposób na tradycyjne kanapki

Kanapki z pasztetem i serem topionym

Składniki:

Kanapki z pasztetem i serem topionym

 

  • Bułka paryska
  • 6 dkg masła
  • 20 dkg pasztetu
  • serek topiony
  • pęczek świeżych ziół (bazylii i estragonu)

Sposób przygotowania:

Kanapki z pasztetem i serem topionym
Pasztet utrzeć z połową ilości masła, z resztą utrzeć ser. Każdą masą smarować połowę powierzchni kanapek, tak, aby w środku zostało miejsce, które posypać posiekanymi ziołami. Zioła można zastąpić szczypiorkiem lub koperkiem

Tagi:

zioła pasztet