LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Kanapki z Tatarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Super Kanapki w tatarze Odmiana od podawania zwykłego polecam , jak tylko będę robił od razu wrzucę zdjęcia i zobaczycie jaki daję Efekt

Kanapki z Tatarem

Składniki:

Kanapki z Tatarem

 

  • 10 kromek pełnoziarnistego chleba razowego
  • (najlepiej bez skórki)
  • około 40 G. surowej polędwicy wołowej
  • 10 świeżych jajek przepiórczych
  • około 125 g margaryny
  • 1 mały słoik ogórków konserwowych
  • 1 łyżka musztardy gruboziarnistej ( może być Kaszubska)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Kanapki z Tatarem
Mięso umyć osuszyć ( oczywiście z Błon) Ostrym nożem skrobać powierzchnie mięsa .Kolejne warstwy zeskrobanego mięsa zbierać do miski dodawać oliwę (po trochu) i oczywiście dokładnie mieszając Margarynę utrzeć z musztardą na jednolity krem , Cebulę pokroić w drobne kostki Jajka przepiórcze umyć i oddzielić zółtka od białek ( zółtka zostawić w skorupach ) Białko możemy wyrzucić . Chleb posmarować masą z margaryny i musztardą na każdej kromce postawić warstwę tatara najlepiej o grubości 1 cm ale może być nawet 1,5 cm ;) (proszę pamiętać by go postawić na środku kromki tak by z każdej strony zostawić wolny pasek na kromce . dwa przeciwległe strony kanapki przybrać kaparami dwa pozostałe posiekanymi ogórkami między ni mi położyć pokrojoną w kosteczki drobne cebule a na środku tatara umieszczamy zółtko od jajka no i gotowe ;)