Sposób przygotowania:
Kanapki z Tatarem
Mięso umyć osuszyć ( oczywiście z Błon) Ostrym nożem skrobać powierzchnie mięsa .Kolejne warstwy zeskrobanego mięsa zbierać do miski dodawać oliwę (po trochu) i oczywiście dokładnie mieszając Margarynę utrzeć z musztardą na jednolity krem , Cebulę pokroić w drobne kostki Jajka przepiórcze umyć i oddzielić zółtka od białek ( zółtka zostawić w skorupach ) Białko możemy wyrzucić . Chleb posmarować masą z margaryny i musztardą na każdej kromce postawić warstwę tatara najlepiej o grubości 1 cm ale może być nawet 1,5 cm ;) (proszę pamiętać by go postawić na środku kromki tak by z każdej strony zostawić wolny pasek na kromce . dwa przeciwległe strony kanapki przybrać kaparami dwa pozostałe posiekanymi ogórkami między ni mi położyć pokrojoną w kosteczki drobne cebule a na środku tatara umieszczamy zółtko od jajka no i gotowe ;)