pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Kanapkowe jeżyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobre, dzieci z chęcią ją zjedzą

Kanapkowe jeżyki

Składniki:

Kanapkowe jeżyki

 

Sposób przygotowania:

Kanapkowe jeżyki
Kromki chleba posmarować masłem. Na to nałożyć po jednym listku sałaty zielonej. Plasterek sera żółtego pociąć na mniejsze kawałeczki (paseczki) a te na jeszcze mniejsze. Ułożyć na liściach sałaty- będą odgrywać rolę kolcy. Poziomki (po 2) ułóż jakby były to oczy jeża, a pestki z arbuza ustaw jako nosek (mogą być też czarne oliwki).
Idealne dla dzieci- niejadków. Ułożyć na talerzu, obok nich po kilka plasterków ogórka zielonego do dekoracji.