Sposób przygotowania:
Kanapkowe trójkąciki
Zieloną pietruszkę myjemy, drobno siekamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. Następnie wydrążamy żółtka. Białka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z żółtkami. Dodajemy część siekanej pietruszki. Dodajemy soli i pieprz. Łączymy. Ser twarogowy rozrabiamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy do sera pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy. Pomidora sparzamy, kroimy w cienkie talarki. Ogórka myjemy, nie obieramy, kroimy w cienkie talarki. Kromki chleba tostowego przekrawamy na pół skośnie. Każdą połówkę smarujemy odrobiną masła. Część kromek chleba smarujemy pastą jajeczną i przykrywamy drugą połówką. Część kromek smarujemy rozrobionym białym serem. Do środka części kromek posmarowanych białym serem kładziemy talarki pomidora, do innych talarki ogórka. Gotowe kanapeczki układamy smakowo na talerzu. Możemy ułożyć je np. na listkach sałaty.
Babciagramolka
- smaruj kromki chleba tostowego masłem , nakładaj masę jajeczną lub ser i na to warzywa - przykrywaj drugą kromka też posmarowaną - dociskaj i dopiero kroj na trójkąty po przekatnej . Tak sie robi szybciej i wygodniej - totrzymasz proste sandwiche .
-Do masy jajecznej dodaj odrobinę majonezu żeby składniki sie lepiły bo inaczej bedą sie wysypywac z chleba
i jeszcze jedno jak te listki sałaty wsadzisz na dolną kromkę chleba przed nałożeniem pasty tak by sterczała troche po za chleb to potem kanapki będa wyglądać ładniej
Ogólnie super kanapeczki na letni czas