Sposób przygotowania:
Kanapkowe zapiekanki z cukinią
Cukinię umyć pokroić w plasterki i oprószyć pieprzem. Jajko roztrzepać z mlekiem i troszkę posolić.
Plastry cukinii panierować w jajku i w bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Kromki chleba posmarować cienko masłem położyć wędlinę(nie jest konieczne), plastry usmażonej cukinii i przykryć plastrem sera.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku do rozpuszczenia sera.
Smaczne z ulubionym sosem albo ketchupem.
Plastry cukinii panierować w jajku i w bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Kromki chleba posmarować cienko masłem położyć wędlinę(nie jest konieczne), plastry usmażonej cukinii i przykryć plastrem sera.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku do rozpuszczenia sera.
Smaczne z ulubionym sosem albo ketchupem.