LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kania marynowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Świetny dodatek na świąteczny stół.

Kania marynowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kania marynowana

 

 

Sposób przygotowania:

Kania marynowana
Grzyby myjemy dokładnie. Panierujemy w roztrzepanym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Duże kapelusze dzielimy na cwiartki lub ósemki i układamy w słoikach. Do każdego wkładamy 1-2 szalotki. Składniki zalewy gotujemy i gorącą zalewamy grzyby. Mocno zakręcamy i odstawiamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu.
Kania marynowana
Panierowanie kapeluszy kani w jaju i bułce tartej.
Kania marynowana
Smażenie panierowanej kani na rozgrzanym oleju.
Kania marynowana
Ułożenie usmażonych kapeluszy kani w słoju.
Kania marynowana
Gotowanie zalewy octowej do smażonych kani.

Tagi:

tarta