LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kania smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wyśmienita, po prostu rarytas.

Kania smażona Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kania smażona

 

Sposób przygotowania:

Kania smażona
Grzyby pozbawić trzonów, dokładnie umyć. Kapelusze krótko namoczyć w wodzie lub mleku by się rozwinęły. Jaja roztrzepać z mlekiem. Kanie obtoczyć w mleku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Gorące posypać solą i pieprzem. Podawać z pieczywem lub gotowanymi ziemniakami.
Kania smażona
Roztrzepywanie jajek z mlekiem do grzybów.
Kania smażona
Obtaczanie kapelusza kani w rozmąconym jajku.
Kania smażona
Panierowanie w bułce tartej kani obtoczonej w jaju.
Kania smażona
Smażenie na gorącym oleju panierowanych kapeluszy kani.

Tagi:

tarta