joanna3

joanna3

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Kanie ala devolay

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety z kani z niespodzianką w środku są wyśmienite jako przekąska lub danie główne z ziemniakami i surówką.Smakują o niebo lepiej niż zwykłe schabowe.

Kanie ala devolay

Składniki:

Kanie ala devolay

 

  • 10 średnich kapeluszy kani
  • 5 plasterków szynki konserwowej
  • 10 plasterków sera żółtego
  • 10 dkg masła
  • 3 jajka
  • kaszka kukurydziana
  • mąka
  • sól pieprz olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kanie ala devolay
Kapelusze kani oczyszczamy i gotujemy 3 min.w wodzie. Osączamy na sicie i papierowym ręczniku kuchennym.Kapelusze rozkładamy po dwa dopasowując do siebie kształtem.Posypujemy solą i pieprzem.Na jeden z kapeluszy kładziemy ser,szynkę i drugi plaster sera,przykrywamy podobnym kapeluszem. Panierujemy jak kotlety.Smażymy na oleju do zrumienienia,rozkładamy na talerze dodając na wierzch po listku zimnego masła.