Sposób przygotowania:
Kanie po KaszubskuKanie
![Kanie po Kaszubsku Kanie po Kaszubsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kanie-po-kaszubsku-575990.jpg)
Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy, panierujemy i smażymy na złoty kolor.
Cebula
![Kanie po Kaszubsku Kanie po Kaszubsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kanie-po-kaszubsku-575991.jpg)
Obraną cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju z listkiem laurowym i zielem angielskim. Lekko solimy.
Dodatki
![Kanie po Kaszubsku Kanie po Kaszubsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kanie-po-kaszubsku-575992.jpg)
Do cebuli dodajemy pokrojone drobno śliwki suszone, ogórki pokrojone w kostkę i koncentrat pomidorowy. Podlewamy ok 1 szkl wody, doprawiamy octem, cukrem, papryką i pieprzem. Solimy i dusimy, aż cebula odpowiednio zmięknie.
Układanie
![Kanie po Kaszubsku Kanie po Kaszubsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kanie-po-kaszubsku-575993.jpg)
W salaterce układamy warstwami kanie i sos. Na górę wykładamy resztę sosu i odstawiamy do przestudzenia.
Justi2401