Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Kanie smażone na masełku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

te kanie robiłem 5-6 tygodni temu, ale jakoś nie miałem czasu na dodanie przepisu

Kanie smażone na masełku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanie smażone na masełku

 

Sposób przygotowania:

Kanie smażone na masełku
Dorodne kanie oczyszczamy (można też przepłukać pod chłodną wodą). Nogi odrzucamy, natomiast środek grzyba, który jest dość twardy wykrawamy nożykiem. na patelni rozpuszczamy masło i układamy na nim kanie (najpierw harmonijką ku dołowi), kiedy się ładnie zrumieni odwracamy na drugą stronę i delikatnie doprawiamy solą oraz pieprzem jeśli ktoś lubi. podsmażamy grzyba na drugiej stronie do czasu aż złapie ładny kolor. Usmażone kanie jemy na ciepło z chlebem.
Kanie smażone na masełku
to tylko 1/2 zbiorów czuubajek. Tego dnia zebrałem 2 azy tyle
Kanie smażone na masełku
niektórzy smażą w całości, ja środek zawsze wykrawam
Kanie smażone na masełku
kanie kładziemy przed rozpuszczeniem masła
Kanie smażone na masełku
jeśli są duże i źle się obracają to dzielimy na mniejsz czesci