mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kanie smażone na maśle wg Mychy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taka kania smakuje wybornie i jest sycąca:)

Kanie smażone na maśle wg Mychy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanie smażone na maśle wg Mychy

 

Sposób przygotowania:

Kanie smażone na maśle wg Mychy
Odcinam nóżki kani, a kapelusze oczyszczam dokładnie. Jajko roztrzepuję z solą i pieprzem (ilość według uznania). Oczyszczone kapelusze zanurzam w rozmąconym jajku, po czym panieruję w mące. Tak przygotowane kanie kładę na rozgrzane masło na patelnię i smażę kilka minut na niewielkim ogniu. W czasie smażenia doglądam grzybów i obracam je, aby równomiernie się usmażyły z obydwu stron. Gotowe przekładam na talerz i podaję na gorąco z kromką chleba, którą można zamoczyć w pozostałym na patelni tłuszczyku.
Kanie smażone na maśle wg Mychy
Oczyszczone kapelusze kani panieruję w jajku
Kanie smażone na maśle wg Mychy
Następnie panieruję kaniowe kapelusze w mące
Kanie smażone na maśle wg Mychy
Po czym smażę na rozgrzanym maśle na patelni
Kanie smażone na maśle wg Mychy
Odwracam kanie aby się równomiernie usmażyła z dwóch stron

Tagi:

jajko jajka